Saturday, August 13, 2011

Ma 8.8 - Ranskaa ja muutama britti

Tapahtui aiemmin:

"Ihmeiden aika ei ole ohi. Olin ollut jo viikon töissä ja sunnuntaina laittanut Onkyon jo hyllylle pölyttymään, hakenut FM-antennin mastovahvistimen pois kun se alkoi temppuilemaan (lähtöpään F-liitin oli syy, joka sitten selvisi sisällä), ottanut antennijohdot irti kun lupasi ukkosta ja yksi netSDR oli tietokoneen puutteen (ei kotona) vuoksi poissa pelistä ... ja tuli kelit!

Muita asioita puuhastellessa ajattelin katsoa Sherlock tilanteen ja siellä kartta oli punaisena viivoja aina pohjoisesta asti. Eiku pari sokkonauhoitus asemaa pystyyn eli laitteiden käynnistystä, antennin kytkemistä yms., mutta asemat saatiin kuitenkin pystyyn. Nauhoitusta noin 1730-1930utc."

Jatko-osa - sokkonauhoitusten läpikäynnin jälkeen:

Niinhän sinä kävi, että kun muualla kuunneltiin Brittejä niin Oulussa kelit alkoivat Hollanti, Belgia ja Ranska linjalta ja siirtyivät hiljalleen aste kerrallaan länteen ja kilometri kerrallaan etelään, mutta Brittejä kuului vain muutamia - ja sitten kun niitä kuului niin ne olivat suurelta osin BBC:n super powereita Radio 2 ja Radio 4:ää.  Sama Es-pilvi, mutta eri asemat eri puolilla Suomea.

Oheisesta kartasta näkee hyvin jo aiemmin havaitsemani asian eli sen, että Es-pilvien tulisi siirtyä Norjan päälle, jotta Oulussa kuuluisi Lontoon läntipuolisia Brittejä.  Nyt oltiin siinä hilkulla, että kuului jopa Lontoolaisia, mutta pääpaino oli siis kanaalin rannan Ranskalaisissa.


Tarkempi loki aikajärjestyksessä (Es08.08.2011.pdf)

Itselle uusia tuttavuuksia 38 kpl (BEL: 5, F: 23, G: 9, HOL: 1).  Tätä kautta koko kauden saalis nousi 243 asemaan eli yhteeensä 420 kuultua Es-asemaa Oulussa (ja Torniossa).

No comments: