Saturday, July 25, 2020

MAXI-peditioni Tornioon 15.7-24.7.2020

MAXIn jälkeen tein kaksi mini-reissua Tornioon, joista ensimmäisellä reissulla pe 3.7. oksien polton ohessa haaviin tarttui jotain. Itätuuli ja ei metsäpalovaroitusta, pakko polttaa suotuisissa olosuhteissa – muuten olisi voinut mennä syyskuulle kuten viime vuonna. 
 

Muina päivinä vain hajuja naapurin lannan levityksestä. Vanha totuus näkyy toimivan myös tänä kesänä eli etelän Italia-keleillä ei kannata pohjoisessa edes avata radiota – ei ne Italia kelit valu pohjoiseen enää ns. avauksen jälkeen puhumattakaan Turkki/Istanbul-keleistä.
 

Maanantaina 13.7 Oulussa ollessani oli ollut Ranska- ja Brittikelit.  Miten se sanonta onkaan eli tällaisten kelien jälkeen on tovi hiljaista …. eli idästä taas aloitetaan? Mutta millon?
 
Onneksi peditioni oli muutakin kun FM-kelien kyttäämistä sillä kokoaikana ei kuulunut livenä mitään.  Hillareissun jälkeiselle sokolle oli tarttunut kaksi minulle uutta Turkkilaista. Süper FM 90.8 ja Radyo Gündem 92.8 antoi sopivasti idit ja tulee aikanaan kirjattua uutena Excel-kirjanpitooni. 
 

Kova tuuli ottaa hieman löysällä olevaan Körner mastoon. Joutuu ns. sitomaan että pysyy suunnassaan.  Muuten toimii ihan manuaalikäännöllä vaikka raskashan se välillä on – ja suunnat päässä osuvat alle 10 asteen marginaaliin eli on tehtävä kompassilla aina ns. tarkistusmittaus.
 

Kausi päättyi sitten tähän.  Todella huono FM-kausi Oulusta pohjoiseen.  Kyseessä oli myös muutenkin monella tavalla erilainen kesä itselleni eli ei koti FM QTH:ta ja en kuunnellut vähäisiä nauhoituksiani  lainkaan kesän aikana vaan kaikki kuuntelut jäävät talven pimeään aikaan.  Eikä kuunneltavaa talveksikaan ole paljoa ja lokaan sitten sitä mukaa itselleni uudet asemat (toivottavasti niitäkin on) perinteisesti OLLiin. 
 
Niin ja leikkimielinen keliennustaja kisa on edennyt jo heinäkuun loppuun ja mitä nyt olen seurannut Visual FM Logbookia niin VJR on ollut parhaiten kärryillä 14.6.2020 ennusteella, samoin TPM (21.6) ja JLN (16.6).  1.6. kelejä ei tainnut kukaan lotota? Ei myöskään 3.7 tai 13.7 kelejä?  Mutta voittaja lasketaan OLLin lokauksista – jännityksellä odotellaan mitä virallinen tuloslaskenta tuo tullessaan.

No comments: