Monday, August 12, 2013

FM-kelit elokuu 2013

Kauden viimeinen kelikatsaus - ei paljoa kerrottavaa.  Yleisesti voidaan todeta että kausi oli surkein sitten vuoden 2009.  Elokuu ei tuonut mitään uutta kerrottavaa. Niitä tuhanteen kertaa kuultujakaan ei kuulunut mutta siitä huolimatta kauden saldoksi tuli 90 uutta asemaa mikä on tosin pienin luku sitten vuoden 2010. Kun jotain kuului niin se oli uutta - oli kauden slogan.

Elokuun ensimmäiset päivät meni TK;n QTH:ssa Kungsbölessä.  Paikka on potentiaalinen FM DX-paikka kun vertaa esim. Ouluun ja Tornioon joissa riittää YLEn ja SR:n asemia yllin kyllin puhumattakaan paikallisista.  Täällä Anjalankoski ja Pernaja ovat pahimmat, muut ovat Essin selätettävissä.  Eesti ja Venäjä sopivan kaukana.


Sunnuntai 4.8 oli hellepäivä.  Tropoa syntyi ja samalla aurinkossa tapahtui.  Islantikelejä odotellessa meni yli puolen yön mutta kelit vaan eivät nousseet siihen suuntaan.  Sen sijaan klo 21 käännetyllä 260-asteisella kuului muutama tanskalainen, hollantilainen ja saksalainen Es-asema sekä takakeilalla joitakin OIRT-bandin asemia.  Uusina Radio 1 90.0 ja VLR Hostens tx 91.1 - molemmat Tanskasta hetken ns. "lujaa".

Sikäli paljon tropoa oli että jopa YLEX Aavasaksan alilähetin 89.8 tuli hyvällä signaalilla tuntikausia, samoin Överkalix 91.7 ja Jällivaaran asemat.  Skellefteån 90.9 Rockklassiker käväisi vain samoin kuin Lyckselen Pop och Rock 101.1,  Kun ei ole XDR:iä laitettavaksi katiskaksi niin näin siinä käy ...... pikkukalat ui verkon läpi.Eli FM-kuunteluni taisivat olla sitten tässä ...

No comments: