Saturday, August 17, 2013

PUDXK 10 vuotta, 11 kertaa - King's Village QTH 1-3.8.2013


PUDXK/ENOX-blogista voi lukea erilaisia juttuja PUDXK 10-vuotistaipaleesta jota juhlistettiin King's Village QTH:ssa 1-3.8.2013.  Siis yhdestoista (11) kerta! Onnea PUDXK!  Paljon on saatu aikaan. Blogit, sdr:t, ENOX qth, LA-offsetit yms. yms.


Onnea PUDXK


Keskiviikko 31.7.2013

Oulun delegaatio (JVA; JPR, TUA) lähti matkaan kohti Seinäjokea jossa yöpyi ja tutustui mm. Härmän Häjyjen toimintaan - samoin alueen ykköspaikallinen eli JärviRadio tuli pongattua.  




Torstai 1.8.2013

Matka jatkui klo 13 jälkeen Tampereen ja Hämeenlinnan kautta Kungsböleen jonne saavuttiin klo 19. Leiri oli avattu jo klo 16.00 perinteisin menoin, joten Oululaisilta jäi tämä numero välistä. 



Ilta jatkui perinteisin ohjelmanumeroin eli Kungsböle rökt laxilla ja savumakkaralla sekä saunomisella.  DX-parlamenttia pidettiin koko ajan eli keskityttiin olennaisiin ajankohtaisiin dx-asioihin. 





FM-bandilla havaittiin uusi asema eli PUDXK Radio 107.9FM, joka lähetti tällä kertaa taajuudella 88.3.   Asema verifioi erikoisQSL:llä.   

FIN: PUDXK Radio 107.9 FM, Haapavesi. Ilmeisesti King's Villagen 50 nanowatin repeater, joka on toiminnassa viikonlopun ajan. Aloitti käen kukunnalla ja lopetti päivälähetyksen Finlandialla. Palannee bandille yöllä joten olkaa kuulolla. Lähetys tulee ilmeisesti samasta studiosta kuin elokuussa 2010. FFW-QSL kuitattiin n. 1 vrk:ssa. PUDXK2013 

Illan päällä keskityttiin taas oleelliseen eli tutustuttiin vanhoihin arkistoihin - viireihin ja qsl:iin.



Perjantai 2.8.2013

Aamusta rakennettiin PUDXK FM-kuuntelupiste TK:n tarvikkeista (Dientronik, FM-antenni, sdr-radio/spectravue-ohejelmistoista yms.). Kokemukset ovat olleet niin hyvät että PUDXK FM-leiri pidettänee mahdollisesti ensi vuonna kesäkuun alussa. Oheisohjelma on jo tilattu lähiseudun majoitusliikkeiden toimesta.


Antenni piti ensin hakea savupiipun päältä alas




6-metrin masto ja 4-el suoraan Italiaan - ensi vuonna sitten 12 metriä


SDR-Radio ja SpectraVue valmiina


Dientronik ja netSDR kombinaatiot

Päiväohjelma avattiin JVAn esityksellä koskien FM-kuuntelua Oulussa ja Torniossa. Ohjelma jatkui idien ja qsl:ien tutkiskelulla ja  MWlist.org / AM List yms. nettisivujen mahdollisuuksiin tutustumisella  (vrt. FM Scan / FM List) sekä yleensä netin hyödyntämisellä AM-kuuntelussa.



Ryhmäkuva osallistujista - PUDXK-neuvos toinen vasemmalta
 

ENOXin muistelua ja QTH:n tavaroiden "kirpputori


Ja qsl-postia saapui ...



ja vielä kerättiin almuja Essille.. Eiköhän tällä kelit nouse.




Päivällinen: TK nimettiin PUDXK-neuvokseksi eli TK on osallistunut nyt kymmeneen (10) kesäiseen dx-tapaamiseen.  Sen kunniaksi syötiin päivällinen.

Iltapäivän ohjelman täytti pulmakulma eli unid nauhoituksia selviteltiin urakalla yön pikkutunneille asti.  Ilta päättyi perinteisellä grillauksella.  10v makkarat.







Lauantai 3.8.2013

Leirin viimeinen päivä alkoi auringon paisteessa.  Aamuohjelmana oli häiriöiden poistomenenetelmät ja etäkuuntelun uudet trendit.  Unideja oli kuitenkin vielä sen verran että nauhakuuntelua jatkettiin ja lisäksi yön nauhoilta idattiin mm. 1560 Radio Povo AM sekä 1590 löytyi pari hieromista vielä vaativaa brassaria - Restauracao oli toinen selvästi, mutta onko toinen Veneza AM.  Alan  miehet oli asialla ...

Leiri suljettiin tunti aikataulusta viivästyneenä klo 13.00 (syy: nauhojen hieronta).  Milloinkaan ei ole leirillä idattu näin paljon uusia asemia eikä koskaan tekniikkapiiri ole pohtinut niin paljoa hard core kuunteluun liittyviä teknisiä asioita kuin tällä kertaa.  Myös TK:lle rakennettiin ensimmäisen kehitysvaiheen FM-kuuntelupiste syksyn tropoja varten.




Lähtiessä tarkistettiin osallistujien dx-arvot ...  Oulun porukka lähti paluumatkalle n. klo 13 ja muutaman pysähdyksen taktiikalla Oulussa oltiin ennen ilta yhdeksää.

Kiitokset kaikille!

King's Village blogin juttu

No comments: