Tuesday, June 14, 2022

FM DX Maps

https://maps.fmdx.pl/

on loppujen lopuksi aika näppärä sivusto.  Sillä pystyy katsomaan taajuuden asemat eri puolilta Eurooppaa.  Asemaa klikkaamalla saa saman maston muut asemat näkyviin.


Ja kun klikkaa ko. taajuuden asemaa listalta saa näkyviin aseman muut paikkakunnat kartalle. Otsikko muuttuu networkiksi.  Itse katson yleensä. että onko kyseessä yhden taajuuden asema vai ketjua - tietysti jos samalla kelialueella on toinen ketjun asema niin voi yrittää tehdä esim. mainosten aikana vertailua. Toki FM Scanista saa samana asian paremmin suoraan asema listana.  Selaimen back nappulalla takaisin.

 

Lisäksi voi katsoa lähimmät muut mastot.  50km on vähän liikaa niin selaimen ylärivin osoitekentästä voi vaihtaa 50:n vaikka 10:ksi eli 10 km.  Karttaa kannattaa suurentaa niin näin voi säteen sisällä olevia tolppia klikkailla ja näkee mitä voisi olla tarjolla.

Oman QTH:n voi merkata oikealla hiirellä.  Ja siirrellä oikeaan kohtaan vasemmalla hiirellä. Näin näkee maston suunnan ja etäisyyden sekä voi mastoa oikealla hiirellä klikaten saada signaalin etenemisviivan. Kuten ensimmäisessä kuvassa näkyy.

No comments: