Sunday, July 24, 2022

Tornio 18.7-24.7.2022

Toiveissa oli tietenkin, että edes jonkunlaiset FM kelit osuisivat kohdalleen.  Aurora ennusteet olivat ns. hyvät, mutta kun tiistaina ja torstaina kaikki näytti hyvältä niin Bz käyttäytyminen (kääntyi positiiviseksi) pilasi kelit.  Tiistaina ne melkein alkoivat kun hiukan ennen 20utc muutama RUS asema kävi kuulolla. Keskiviikkona eikä torstaina arvot eivät riittäneet keleiksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantai iltana nousi Es Venäjää klo 21SKA aikaan vajaan tunnin ajaksi painopisteenä Lipetsk, josta mm. Rossia lähetti vielä tähän aikaan paikallista. Bz poukkoilu piti huolen ettei taaskaan yöllä tullut Aurora keliä, toki ISL 87.7 oli noussut RDS:lle 23.36utc toviksi. Myöhemmin aamuyöstä olisi arvot olleet taas kohdallaan.

Lauantaina piti lähteä kaupasta hakemaan lisää pakasterasioita kun hillastajilla rasiat loppuivat.  Kauppareissun aikana oli alkanut RUS kelit Perm-Kazan suunnalta. Reilut kaksi tuntia tuli asemaa MUFin vaihdellessa rantasaunaa lämmitellessä. Nauhoittelua ja antennin oikean suunnan varmistamista. Ei Islantia yöllä.

Sunnuntain saalis olikin sitten vain hillaa.


 

 


No comments: