Thursday, July 03, 2008

ODXK













Oulussa toimi jo 1980-luvun alussa Oulun DX-klubi, jonka toimintaan tutustuin oikeastaan vasta vuonna 1984 opiskelujeni ollessa jo loppusuoralla. Toki olin käynyt joissain kerhoilloissa Raatin seurakuntatalolla, mutta niistä ei ole oikein jäänyt mielikuvia – ehkä päällimäisenä vain ARKin harrastama Selena kaupankäynti.

Itse asiassa vasta vuoden 1984 Oulussa pidetyn kesäkokouksen jälkeen olin aktiivisesti mukana ODXK:n toiminnassa 1990-luvun alkuun asti, jolloin ODXK toiminta hiljalleen hiipui. ODXK ajasta muistuu parhaiten mieleen Koskelassa ollut kuuntelukämppä, jossa kuuntelin useana yönä. Samoin kesäkokoukset, Pohjois-Suomalainen yhteistyö, kuuntelut Sanginjoella ja Tervakorva-lehti olivat osa ODXK-toimintaa.

Kuuntelua Sanginjoen leirikeskuksessa




















TUA harrastaa MW-kuuntelua














Porukalla käytiin TW:n vieraana Pellossa

















ODXK oli 1990-luvulla yksi Suomen aktiivisimmista paikallisklubeista. Mm. kesäkokouksia pidettiin 1984 jälkeen vielä kaksi kertaa (Vallinkorva, Virpiniemi) sekä toimitettiin porukalla DXClusivea. ODXK kunniaksi voi laskea vielä sen, että se pyrki edistämään nimenomaan kuuntelua eli oli kuuntelukämppää, useita radiota sekä erilaisia muita kuuntelutarvikkeita. Tämä toi mukanaan tietysti sosiaalista yhteiseloa.

DXClusive kokous Sanginjoen leirikeskuksessa














Itse käytinkin Koskelan kuuntelukämppää ja sen varustusta kuuntelutarkoituksiin varsinkin vuonna 1984. Kämpällä oli tosin vain yksi antenni, mutta silläkin asemia kuului. Eräskin yö tuli siellä vietettyä.

Kuuntelukämppä sisältä



















ODXK:n toiseksi viimeinen vuosikokous








No comments: