Friday, July 11, 2008

Parkalompolo

Kävimme TUAn kanssa kokeilemassa SDR-radioihin perustuvaa peditionia alkuvuodesta JPR:n QTH:ssa Muhoksella ja kokeiluista rohkaistuneena päätimme lähteä käymään Parkalompolossa, Ruotsissa helmikuun ennustettuna kelihuippuna. Eli PAX61 24-28.2.2006 - peditionille osallistui myös CKL Luulajasta.

Parkalompolon vanha koulu


Parkalompoloon lähdimme perjantaina iltapäivästä ja palasimme tiistai-iltana. CKL oli tullut jo torstai iltana. Matka on kohtuullinen eli Kolariin ensin ja siitä rajan yli n. 110 km Parkolompoloon - kylään, jossa puhutaan myös Suomea (meän kieltä).

Peditionin aikaan oli olympialaiset eli yhdessä katseltiin jääkiekkoa ja etenkin jääkiekon loppuottelua Ruotsi-Suomi. Suomi muuten hävisi.

Kuuntelua ruokasalissaItse kuuntelu oli aluksi nihkeää ja paremmat kelit avautuivat CKL:n lähdettyä maanantaina puoliltapäivin. Heti kun CKL laittoi oven kiinni niin asemaa alkoi kuulua. Parhaat kelit oli tiistai aamuna eli lähtiessämme kuului vielä asemia - viimeisenä KACH Preston, ID - 1340 ja KSRV Afton, WY - 1210.

Peditionin jälkeen alkoi SDR-nauhoitusten kuuntelua. Ensimmäinen kerta on aina opettelua eli nauhoituksia käytiin suhteellisen tarkasti läpi - ja asemia tietysti löytyi. Mutta sen voi todeta, että pelkästään 28.2 tiistai aamun nauhojen kuuntelussa meni aikaa kuukausitolkulla.

Historiaa sen verran, että Trio oli reissulla viimeisen kerran tosi käytössä. LEM234 se oli mukana, mutta käyttämättömänä. Sen jälkeen möinkin sen SSS:lle museotarkoituksiin.

Viimeiset tosikuuntelut TriollaTUAlla oli vain SDR:iä

Linkit:
http://www.furuogrund.se/pax/PAX/paxarkiv.htm
http://kotisivu.dnainternet.net/b001mnbvc432/PAX61SF.rtf

No comments: