Saturday, July 12, 2008

Enontekiö

Keväällä 2007 TUA alkoi etsimään Lapista SDR-kuunteluun eli lyhyisiin täsmäpeditioineihin sopivaa paikkaa. Aikansa karttoja katsottuaan, puhelinsoittoja tehtyään ja paikanpäällä käytyään löytyi Enontekiöltä yksi mahdollinen paikka, jota päätettiin sitten testata syys-lokakuun vaihteessa yhdellä-kahdella NA-langalla.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja TUA+HN (ENOX1) vetivät testilangat jo elo-syyskuun vaihteessa ja antenneja täydennettiin myönteisten kokemusten jälkeen lokakuussa TUA+JVA toimesta (ENOX2). Kauden mittaan peditioneja kertyi ko. QTH:n 8 kpl (ENOX1-ENOX8) - itselläni kaksi eli ENOX2 ja ENOX6.

Tuskin mistään löytyy ihanteellista kuuntelupaikkaa, mutta kun tietyt rajaehdot hyväksyy niin kuuntelu onnistuu. Antennimaasto ei ole ihanteellista, mutta sinne on saatu vedettyä kovalla työllä ja ideoimalla 4 kpl NA-lankoja (297, 315, 335 ja 350). Tämä antenni suuntaan 350 on ollut yllättävän hyvä antenni AK, HI suuntaan. Samoin erilaisista häiriöistä ja sähkökatkoista on kärsitty, mutta toivottavasti nämä ongelmat vähenevät jatkossa.

Itselläni on tarkoitus vierailla QTH:ssa 1-2 kertaa vuodessa nimenomaan ennustettuina NA-keliaikoina loka-maaliskuun välisenä aikana. SDR-aikaan peditionin pituudeksi riittää noin 4 yötä.
















Linkit:
http://pudxk.blogspot.com/
http://kotisivu.dnainternet.net/b001mnbvc432/ENOX2.rtf
http://kotisivu.dnainternet.net/b001mnbvc432/ENOX6.rtf

No comments: