Tuesday, July 08, 2008

SDXL

Liityin SDXL:n jäseneksi vuonna 1974. Matkan varrella tuli tehtyä muutama NA-loki, oltua muistaakseni FM-QSL-palstan toimittaja, mutta ennen kaikkea 1980-luvun lopulla EJH:n houkuttelemana keskiaaltotilastojen kerääjä sekä qsl-tilastojen ylläpitäjä. Perustiedot sain silloin EJH:lta ja ylläpidin niitä IBM:n PC:llä ja Filing Assistant ohjelmalla. Myöhemmin tilastot on kait siirretty Paradoxiin ja Exceliin.

Kirjoittelin myös aktiiviaikoina ODXK Tervakorvaan ja SDXL DX-Kuuntelijaan erilaisia juttuja. Ainakin oma vastaustutkimus ja tulevaisuuden dx-kuuntelujuttu tulevat mieleen - juttu on kuulemma julkaistu uusittuna 10 vuoden jälkeen - aika harvinainen juttu.

Viimeksi toimitin viime kaudella Lemmenjoen peditionin raportteja PUDXK blogiin. Valitettavasti lokeja ei tullut muilta kuin MKA/JHY ja JUSilta mikä ei kovin innosta jatkamaan LEM-raportointia.

Olen viime vuosina yrittänyt herätellä Suomalaista dx-toimintaa vastaamaan nykyajan vaatimuksia, mm. nettisivujen hyödyntäminen toiminnassa (keliennusteet, lokaukset, tilastot, uutiset, qsl-ilmoitukset) ja lokausten osalta siirtymistä yhteen vuosikirjaan. Samalla vaivalla kun ne kerää eri lehteen ne kerää yhteen julkaisuun.

Linkit:
http://www.sdxl.org/

No comments: