Wednesday, July 09, 2008

PUDXK

Vuonna 1993 perheeseemme syntyi kaksoset ja muutimme Maikkulaan (Oulun sisällä). Kuuntelut jäivät aina vain vähemmälle vaikka jossain vaiheessa tosiaan kokeilin kotikuuntelua lähimetsään vedetyllä antennilla – Muhoksen langat olin kelannut jo pois. Paltamossa kävin 1996 perinteisellä itsenäisyyspäivän peditionilla KaiDX-vieraana, mutta sitten meni lähes 10 vuotta kun Trioni taas käynnistyi. Siihen väliin mahtui mm. 22 täysmittaista maratonia ja työpaikan vaihto.

Sen vajaan 10 vuoden inaktiivisuuden aikana dx-kuuntelu kehittyi kovin harppauksin. Antennitekniikka kehittyi, radiot kehittyivät, tuli internet, tuli sähköposti, mutta samalla asemien vastaushalut hiipuivat. Olin kirjoitellut RadioMaailmaan vuonna 1996 kuvitelmiani dx-kuuntelun ja etenkin laajakaistavastaanottimien tulosta ja ennustukset näyttivät toteutuvat. .

Talvella 2005 oltiin ODXK:ta lopettamassa ja siinä yhteydessä olin taas yhteydessä vanhoihin dx-kamuihin. Lopettaminen tyrmättiin ylimääräisessä vuosikokouksessa, Trio kaivettiin naftaliinista ja muutama asema sillä kuuluikin - syksyllä enempikin asemia Super-Kazia testatessa sekä JPR QTH:ssa vieraillessa.

Samaan yhteydessä hankin kotiin laajakaistan ja opiskelin nettisivujen tekemistä ja syntyi PUDXK – Pohjoisen Ulottuvuuden DX-Kuuntelijat. Se taisi olla TK, joka nimen lopulta keksi. PUDXK on virtuaalinen verkosto dx-kuuntelijoita, joka on eräänlainen laajentuma ODXK:lle, jonka jäsenmäärä on nykyään todella minimaalinen. PUDXK rinkiin voi kuulua mistä päin Suomea ja yhteistyötä tehdään sekä ruotsalaisten että norjalaisten kuuntelijoiden kanssa. PUDXK:laisille lienee yhteistä läntisen pallonpuoliskon keskiaaltokuuntelu ja kaiken uuden kehittely sekä jossain määrin Pohjois-Suomalaiset juuret tavalla tai toisella. PUDXK tavaramerkkejä ovat nettisivut, keliennusteet, blogit, Web-tilastot ja SDR-radiot sekä ennen kaikkea kaikesta tästä avoimesti tiedottaminen ja kertominen.

Yksi osa PUDXK:ta on ollut blogin ja ENOX-reissujen lisäksi Haapaveden kesätapaamiset TK:n kotiQTH:ssa. Tapahtumaa on järjestetty 2004-2007 eli 4 kertaa. Itse olen ollut mukana 2005 ja 2006.

Vielä 2005 elettiin perinteisten radioiden aikaa.










































































Haapavesi ja vuosi 2006 eli nyt tutustuttiin SDR-radioihin ja opeteltiin niiden käyttöä.











































Hetkinen - jollakin oli analogialaitteet ...














Linkit:

http://pudxk.blogspot.com/

No comments: